Menu Spojená škola
Menu Základná škola
Menu Stredná škola
KTO MA DNES SVIATOK
Pondelok, 16. Máj 2022Dnes má meniny Svetozár
Zajtra má meniny Gizela
Kde nás najdete
„ JESEŇ NA TOKAJI“ Trebišov 2019 |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondelok, 04 November 2019 08:22 | |||
„ JESEŇ NA TOKAJI“ Trebišov 2019
Dňa 24.10.2019 sa žiaci Hotelovej akadémie, Spojenej školy vo Svidníku zúčastnili II. ročníka gastronomickej súťaže „ JESEŇ NA TOKAJI“. Súťaž pod záštitou Košického klubu SZKC bola zameraná na varenie hlavných jedál na živo a spojená s výstavou cukrárenských výrobkov. ![]() ![]() V kategórií II. Kuchár junior – varenie na živo, žiaci našej školy predviedli dobré technologické znalosti a zručnosti pri príprave dvoch hlavných jedál. Povinnosťou súťažiacich bolo pri príprave jedál zakomponovať suroviny – sladkovodná ryba a tokajské víno/ furmint alebo lipovina/. Pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska, sezónnych surovín a zodpovedať moderným trendom. Uznanie a pochvalu poroty si odniesol žiak 3. ročníka Adrián JUHÁS za prípravu hlavného jedlá Pstruh lososový s bulgurom na grapefruitovej omáčke, žiak 5. ročníka Filip KANDALIK s jedlom Zubáč v maslovej omáčke na uhorkovo - avokádovom šaláte a žiak 2. ročníka Martin RUSIN s Plneným pstruhom so slaninou, grilovanou zeleninou. V kategórii II. Kuchár – cukrár Junior sa so svojimi cukrárenskými výrobkami predstavila žiačka 5. ročníka Kristína KURUCOVÁ s Čokoládovou tortičkou s omáčkou z lesného ovocia a s Gaštanovo-karamelovým dezertom. Žiačka 2. ročníka Juliána TOMČUKOVÁ sa predviedla s Tvarohovým koláčikom s hroznovou redukciou a Hruškovo-maslovým košíčkom. Obidve dievčatá sa umiestnili v zlatom pásme a Kristína KURUCOVÁ získala 1. miesto za najlepšie reštauračné dezerty. Súťaž pribiehala vo veľmi dobrej atmosfére. Žiaci pracovali s pôžitkom a srdcom, získali skúsenosti a cenne rady od profesionálnych kuchárov.
Tešíme sa na ďalší ročník „ JESEŇ NA TOKAJI“ Trebišov 2020.
Ing. Nataša Fecková
|