Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Pondelok, 22. Júl 2019

Dnes má meniny Magdaléna
Zajtra má meniny Oľga

Kde nás najdete


kurz a vzdelávanie

Kurzy a vzdelávanie

BASR – Barmanská asociácia Slovenskej republiky

BASR je moderná asociácia, ktorá vznikla za účelom vzdelávať študentov odborných a hotelových škôl so zameraním na gastronómiu a cestovný ruch. Asociácia komunikuje a aktívne spolupracuje s viacerými organizáciami pôsobiacimi v gastronomickom segmente.

V tomto školskom roku pre našu školu pripravila kurzy, ktoré odzrkadľujú potreby tejto doby a pripravia tak študentov dokonale na prácu v gastronómii a hotelierstve.

Kurzy sú ukončené teoretickou a praktickou skúškou.

Úspešný absolvent kurzu získa Certifikát Barmanskej asociácie Slovenskej republiky slovenskom a anglickom jazyku.

Barmanský kurz - Prihláška na kurz


Je to moderný kurz, ktorý študentov naučí od tovaroznalectva, cez pracovné postupy a komunikáciu s hosťom, až po prípravu obľúbených miešaných nápojov a ich dekorovanie.

Študenti sa naučia samostatne pracovať za profesionálnym barovým pultom a pripravia sa na pozíciu BARMAN.

Absolvent obdrží Certifikát v anglickom a slovenskom jazyku

Dĺžka trvania kurzu: 4 dní

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov


Baristický kurz - Prihláška na kurz

http://spojenaskolask.sk/novy_web/sites/default/files/photos/small_barista.jpgKurz je zameraný na prípravu kávy ( espresso, cappucino, latte machiato, ....) za profesionálnym kávovarom.

Študenti sa okrem teoretických základov, ako je pôvod či praženie, naučia kávu pripravovať, správne podávať a vychutnávať.

Absolvent obdrží Certifikát v anglickom a slovenskom jazyku

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania kurzu: 2 dní

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov


Someliersky kurz - Prihláška na kurz

http://spojenaskolask.sk/novy_web/sites/default/files/photos/small_somelier.jpg

Pod vedením someliera sa študenti naučia ako správne podávať víno, rozpoznávať slovenské a zahraničné odrody a ako produkt skladovať.

Výnimočný dôraz pri tomto kurze sa kladie na otváranie a prezentovanie vína, správny servis a komunikáciu s hosťom. Absolvent obdrží Certifikát v anglickom a slovenskom jazyku

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania kurzu: 2 dní

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov


Flair kurz - Prihláška na kurz

http://spojenaskolask.sk/novy_web/sites/default/files/photos/small_flair.jpg

Na tomto pokročilom barmanskom kurze si študenti osvoja techniku flair – efektívnu prácu s barovými pomôckami a inventárom, ktorej cieľom je zaujať hosťa.

Odborníci naučia ako zostaviť barmanskú šou a ako pútavo pripraviť miešané nápoje s využitím rôznych trikov a ťahov.

Absolvent obdrží Certifikát v anglickom a slovenskom jazyku

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania kurzu: 4 dní

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov


Kurz carving fruit - Prihláška na kurz


http://spojenaskolask.sk/novy_web/sites/default/files/photos/small_carving.jpg

Kurz dekoračného vyrezávania do ovocia a zeleniny je určený študentom so zameraním na prípravu pokrmov, ale aj obsluhu.

Na kurze sa študenti naučia vyrezávať ozdoby a dekorácie, ktoré sa môžu využiť pri dekorovaní miešaných nápojov, studených mís, šalátov alebo zdobení slávnostne nastretých stolov.

Kurz má päť samostatných levelov

I. level           Jednoduché zeleninové a ovocné ozdoby

II. level          Kurz pre pokročilých

III. level        Ružový kurz

IV. level        Melóny a tekvice

V. level         3D vzory

Absolvent obdrží Certifikát v anglickom a slovenskom jazyku

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania levelu: 1 deň

Cena levelu: závisí od počtu účastníkov


Kurz zdobenia medovníkov - Prihláška na kurz

http://spojenaskolask.sk/novy_web/sites/default/files/photos/small_pernik.jpg

Na kurze sa študenti naučia pripraviť perfektnú polevu na zdobenie medovníčkov, techniku zdobenia, vhodné pomôcky a “zlepšováky“. K dispozícii budú hotové medovníčky, na ktoré sa nanáša poleva. Vlastnoručne vyzdobené medovníčky si  študenti odnesú domov.

Ako bonus dostanete recept na medovníčky a polevu s presným postupom vypracovania.

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania kurzu: 1 deň

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov

 

Kurz výroby čokolády - Prihláška na kurz

Začíname s čokoládou Callebaut 21.9.2013





Kurz je vhodný pre všetkých začínajúcich a budúcich čokolatierov

Počas kurzu sa študenti naučia teoreticky a prakticky všetko o práci s belgickou čokoládou. Teória podá informácie o celom procese výroby čokolády od zberu až po samotnú výrobu.

V praktickej časti si študenti samostatne vyrobia prvé pralinky a jednoduché čokoládové ozdoby.

Všetci výrobky si účastníci kurzu môžu odniesť domov.

Minimálny počet účastníkov: 10

Dĺžka trvania kurzu: 1 deň

Cena kurzu: závisí od počtu účastníkov

 

AKTIVITY ŠK.ROK 2018/2019

AKTIVITY MESIAC JÚN 2019
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI
Nadácia Volkswagen SLOVAKIA
Ja-Slovensko

Počasie

OnLine

TOPlist