Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Streda, 28. Júl 2021

Dnes má meniny Krištof
Zajtra má meniny Marta

Kde nás najdete


KUCHÁR, CUKRÁR A BARMAN SPOJENEJ ŠKOLY HA – SVIDNÍK 2018 PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 26 Február 2018 15:08

KUCHÁR, CUKRÁR A BARMAN SPOJENEJ ŠKOLY HA – SVIDNÍK 2018

Dňa 21. 02. 2018 sa v cvičnej kuchynke Hotelovej akadémie Spojenej školy pod záštitou riaditeľky  školy  RNDr. Márií  Makutovej uskutočnila súťaž o najlepšieho kuchára, cukrára a barmana  HA  za rok 2018.


V príjemnej atmosfére súťažiaci preverovali svoje sily v nových trendoch gastronómie, cukrárenskej výroby a miešaní nápojov.

Pre kuchárov podmienkou a základnou surovinou pri príprave dvoch porcií hlavného jedla  boli kuracie prsia a iné ľubovoľné suroviny. Súťaže o najlepšieho kuchára sa zúčastnilo osem družstiev z prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka. Žiaci prejavili dobré znalosti v oblasti nových trendoch gastronómie a správnej technológie prípravy jedál.

Veľmi ťažkú úlohu mala aj hodnotiaca komisia. Po dôkladnom zvážení vyhodnotila ako najlepšie hlavné jedlo Plnené kuracie prsia, pečené bataty. Jedlo pripravili žiaci 3. a  4. ročníka Filip Kandalík a Frederik Ganaj. Na druhom mieste skončil žiak 1. ročníka Marek Cimbora tretie miesto patrilo dvojici žiakov 2. ročníka Petrovi Halajovi a Róbertovi Karsovi.

Súťaži o najlepšieho cukrára HA 2018 sa zúčastnilo päť družstiev. Úlohou bolo pripraviť ľubovoľný reštauračný dezert. Pri jeho príprave žiaci prejavili svoje technologické schopnosti, inovatívnosť a  kreativitu. Porota sa rozhodla udeliť prvé miesto žiačkam 3. ročníka Kristíne Kurucovej a Kataríne Kapovej za Čokoládový zákusok. Druhé miesto získala žiačka 3. ročníka Martina Mňahončáková a tretie miesto porota udelila dvojici žiakov 1. ročníka Michaele Lešňákovej a Adamovi Motykovi.

O najlepšieho barmana bojovali štyria súťažiaci. Každý súťažiaci musel pripraviť a predložiť chuťovým komisárom  2 rovnaké soft drinky, ktorých povinnou zložkou bol mätový alebo litchi sirup.

Svojim osobným vystupovaním, barmanskou technikou, kreativitou a  majstrovstvom súťažiaci prilákali pozornosť publika a spestrili celý priebeh súťažného dňa.

Porota po dôkladnom zhodnotení udelila prvé miesto žiakovi 5. ročníka Marekovi Hejdovi za pripravený nápoj River nectar. Druhé miesto patrilo žiačke 5. ročníka Eve Zabudskej  a tretie miesto žiakom 3. ročníka Dominike  Čečkovej a Jánovi Feckovi.

Celý priebeh súťaže sa niesol v dobrej a veselej atmosfére. Tešíme sa na ďalší ročník o najlepšieho kuchára, cukrára a barmana HA.

 
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI

ZELENÁ ŠKOLA

ZELENÁ ŠKOLA
Ja-Slovensko
Ja-Slovensko

Počasie