Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Utorok, 18. Máj 2021

Dnes má meniny Viola
Zajtra má meniny Gertrúda

Kde nás najdete


HOTELÁCI SA NAUČILI VYREZÁVAŤ DO OVOCIA A ZELENINY
Pondelok, 08 Február 2016 08:44

HOTELÁCI SA NAUČILI VYREZÁVAŤ DO OVOCIA A ZELENINY

Vedeli ste, že umenie vyrezávania zeleniny a ovocia má niekoľko storočnú tradíciu? Pochádza z krajín Ďalekého Východu – Thajska, Číny a Japonska. Príbeh vyrezávania do ovocia a zeleniny sa začal pred skoro 700 rokmi v Sukothai, hlavnom meste Thajčanov.


V súčasnosti sa toto umenie praktizuje po celom svete. Čoraz častejšie môžeme obdivovať kompozície z ovocia a zeleniny, ktoré dopĺňajú a robia exkluzívnejšími studené bufety na recepciách, svadbách, rodinných, či firemných oslavách, jubileách a iných udalostiach.

Carving fruit všetci obdivujú, ale nie všetci ho dokážu vytvoriť. Hotelová akadémia vo Svidníku patrí k tým, kde sa študenti majú možnosť naučiť umeniu vyrezávania do ovocia a zeleniny počas kurzu carving fruitu. V dňoch 2. a 3. februára sa zišlo 14 nadšencov, aby pod vedením profesionála L. Procházku sa naučilo robiť spomínané umenie. Pod ich rukami sa paradajky, uhorky, reďkovky, ale aj jabĺčka, či mangá menili na hotové umelecké diela, ktoré si odniesli domov ukázať rodičom. Niektoré zdobia aj vestibul školy a tak máme všetci možnosť obdivovať ich šikovnosť a kreativitu.

Spojená škola

 

Projekt INTERREG

Projekt INTERREG V-A Poľsko-Slovensko
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI

ZELENÁ ŠKOLA

ZELENÁ ŠKOLA
Ja-Slovensko
Ja-Slovensko

Počasie

OnLine

TOPlist