Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Piatok, 7. Máj 2021

Dnes má meniny Monika
Zajtra má meniny Ingrida

Kde nás najdete


KUCHÁR, CUKRÁR A BARMAN SPOJENEJ ŠKOLY HA – SVIDNÍK 2016
Utorok, 29 Marec 2016 07:14

KUCHÁR, CUKRÁR A BARMAN SPOJENEJ ŠKOLY HA – SVIDNÍK 2016

Dňa 22.03.2016 sa v cvičnej kuchynke Hotelovej akadémie Spojenej školy pod záštitou riaditeľky  školy RNDr. Márií  Makutovej uskutočnila súťaž o najlepšieho kuchára, cukrára a barmana  HA  za rok 2016.


V príjemnej atmosfére súťažiaci preverovali svoje sily v nových trendoch gastronómie, cukrárenskej výroby a miešaní nápojov.

Pre kuchárov podmienkou a základnou surovinou pri príprave dvoch porcií hlavného jedla  boli kuracie prsia a iné ľubovoľné suroviny. Súťaže o najlepšieho kuchára sa zúčastnilo 14. družstiev z prvého, druhého a piateho ročníka. Žiaci prejavili dobré znalosti v oblasti nových trendoch gastronómie a správnej technológie prípravy jedál.

Veľmi ťažkú úlohu mala aj hodnotiaca komisia. Po dôkladnom zvážení vyhodnotila ako najlepšie hlavné jedlo Kuracie kocky so zapekanou špargľou a opekané zemiaky. Jedlo pripravili žiaci 2. ročníka  Roman Fečko a Maroš Blanár.  Na druhom mieste skončila dvojica žiakov 5. ročníka Martin Bruško a Peter Bandura a tretie miesto patrilo dvojici žiakov 1. ročníka Dominike Čečkovej a Filipovi Kandalikovi

Súťaži o najlepšieho cukrára HA 2016 sa zúčastnilo 6 družstiev. Podmienkou a základnou surovinou pre cukrárov bola čokoláda. Pri príprave reštauračného dezertu žiaci prejavili svoje technologické schopnosti, inovatívnosť a  kreativitu. Porota sa rozhodla udeliť prvé miesto žiačkam 1. ročníka Kristíne Kurucovej a Miriam Skysľakovej za Čokoládový koláč s tvarohovým krémom. Druhé miesto získala dvojica žiačok z  2. ročníka Stanislava Mňahončáková a Mária Medvecová a tretie miesto porota udelila dvojici žiačok 2. ročníka Diminike Bačišinovej a Simone Litvinovej.

O najlepšieho barmana bojovalo päť súťažiacich. Každý súťažiaci musel pripraviť a predložiť chuťovým komisárom  3 rovnaké soft drinky, ktorých povinnou zložkou bola grenadína.

Svojim osobným vystupovaním, barmanskou technikou, kreativitou a  majstrovstvom súťažiaci prilákali pozornosť publika a spestrili celý priebeh súťažného dňa.

Porota po dôkladnom zhodnotení udelila prvé miesto žiačke 3. ročníka Eve Zábudskej za pripravený nápoj Sweet lips. Druhé miesto patrilo žiačke 3. ročníka Jane Vaňkovej  a tretie miesto žiakovi 3. ročníka Marekovi Hejdovi.

Celý priebeh súťaže sa niesol v dobrej a veselej atmosfére. Tešíme sa na ďalší ročník o najlepšieho kuchára, cukrára a barmana HA.

 

Projekt INTERREG

Projekt INTERREG V-A Poľsko-Slovensko
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI
Ja-Slovensko
Ja-Slovensko

Počasie

OnLine

TOPlist