Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Pondelok, 10. Máj 2021

Dnes má meniny Viktória
Zajtra má meniny Blažena

Kde nás najdete


25. ROČNÍKA SÚŤAŽE TATRANSKÝ KUCHÁR SA ZÚČASTNILI AJ HOTELÁCI.
Streda, 25 Máj 2016 07:05

25. ROČNÍKA SÚŤAŽE TATRANSKÝ KUCHÁR SA ZÚČASTNILI AJ HOTELÁCI.

Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 19.05.2016 Jubilejný 25-ty ročník súťaže v živom varení spojenom s výstavou cukrárenských výrobkov a výrobkov studenej kuchyne pod názvom Tatranský kuchár 2016 ktorý sa konal v Novom Smokovci v hoteli Atrium . Súťaž bola vyhlásená v dvoch kategóriách: kuchár senior a kuchár junior.


Súťažilo sa v disciplínach: Živé varenie, Torty a dezerty boli nesúťažné a Studená kuchyňa. V súťažnej disciplíne „Živé varenie“ tohto jubilejného ročníka bolo pripraviť hlavné jedlo z jahňacieho chrbta v kombinácii so smrčkovcom, alebo mladé kurča s medvedím cesnakom. Téma pre torty a dezerty bola: Máj mesiac lásky.

Vo finálovom kole súťaže v živom varení o titul Tatranský kuchár 2016 súperilo 33 súťažiacich. 15 súťažiacich v kategórii senior a 18 súťažiacich v kategórii junior.

Do finále v tatrách súťažili aj žiaci 2. ročníka hotelovej akadémie: Maroš Blanár a pomáhal mu Roman Fečko. Pripravovali Jahňací chrbát v bylinkovej kruste s plnenými smrčkami a cibuľovou marmeládou. Súťažili v juniorskej kategórii študentov odborných škôl a hotelových akadémií. V silnej konkurencii škol z celého Slovenska nazbierali dobré skúsenosti a veľa cenných rád od odbornej poroty zloženej zo skúsených profesionálnych kuchárov. Dievčatá , žiačky 1. Ročníka Kristína Kurucová a Miriam Skysľaková prichystali v nesúťažnej časti výstavy cukrárskych výrobkov výrobky z belgickej čokolády s názvom Májová láska v čokoláde.

Mgr. Anna Štefaniová

 

Projekt INTERREG

Projekt INTERREG V-A Poľsko-Slovensko
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI
Ja-Slovensko
Ja-Slovensko

Počasie

OnLine

TOPlist