Zvoľ jazyk

Slovak English French German Greek Hungarian Italian Polish Russian Spanish
ISIC
Program DofE

KTO MA DNES SVIATOK

Pondelok, 25. Október 2021

Dnes má meniny Aurel
Zajtra má meniny Demeter

Kde nás najdete


Kuchár Spojenej školy HA – Svidník súťaž
Pondelok, 11 Marec 2013 09:02

Kuchár Spojenej školy HA – Svidník

Podmienky a priebeh súťaže

Súťaž sa bude konať dňa 18.03.2013.

Súťaž je povinná pre žiakov 1.a 2. ročníka HA a ostatné ročníky podľa záujmu účastníkov .

Súťaže sa zúčastňujú jednotlivci za spolupráce 1 asistenta .

Začiatok súťaže o 08.00 hod. v cvičnej kuchynke .

Súťaž pozostáva z prípravy DVOCH porcií rovnakého hlavného jedla

Povinné suroviny : 2x 150 g bravčová panenka - surovina bude dodaná pre súťažiacich na náklady školy .

Každý súťažiaci si ostatné suroviny na prípravu jedla donesie na náklady svojej skupiny odborného výcviku.


Pracovný čas 60 minút + nezarátava sa - 5 minút na prípravu a 5 minút na upratovanie pracoviska - pri nedodržaní pracovného času bude súťažiaci diskvalifikovaný.

Je dovolené mať predpripravené suroviny napr.:
- zelenina očistená a umytá - nie nakrájaná
- zemiaky očistené a umyté - nie nakrájané
- mäso očistené - nie narezané, nie naklepané , nie vyformované, nie naplnené
- omáčky predvarené v malom množstve (fondy – nie už hotové pripravené na zohriatie).
- časti príloh – prílohy z cesta môžu byť už pripravené na zohriatie pred podaním na tanier.

Oblečenie : pracovný kuchársky odev, rukavice, čiapka, utierky (2ks), handričky

Pracovná technológia poskytnutá na súťaži :

Pracovné pomôcky potrebné pri príprave (hrnce, panvičky, misky, metličky, varešky, naberačky, pracovné dosky, taniere ) budú súťažiacim k dispozícií v školiacej kuchynke.

Hodnotiace kritéria a body

Predpríprava pracoviska, kalkulácie 10  bodov
Hygiena 10  bodov
Správnosť technologických postupov 20  bodov
Chuť jedla 40  bodov
Kreativita jedla, ekonomika, hospodárnosť 20  bodov
SPOLU 100 bodov

Súťažiaci do 13.03.2013 pripravia a odovzdajú Ing. Feckovej :

Názov súťažného jedla:

Kalkulačný list jedla na 10 porcií :

Kalkulácia jedla na 2 porcie:

Výrobný postup:

1.časť súťaže

Výstava hotových jedál spojená s degustáciou a hodnotením.

V priestore kuchynky odborného výcviku súťažiaci pripravia výstavu svojich súťažných jedál.

Víťaz  II. ročníka bude mať možnosť zúčastniť sa súťaže gastronomickej výstavy jedál a cukrárenských výrobkov Tatranský kuchár 2013 v Hotel Plejsy *** Wellness & fun resort Krompachy

RNDr. Mária Makutová

riaditeľka školy

 
ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI

ZELENÁ ŠKOLA

ZELENÁ ŠKOLA
Ja-Slovensko
Ja-Slovensko

OnLine

TOPlist