BARMANI A CARVINGISTI Z HOTELOVEJ AKADÉMIE SI ZMERALI SILY NA DANUBIUS GASTRO 2017 Tlačiť
Piatok, 03 Február 2017 12:52

BARMANI A CARVINGISTI Z HOTELOVEJ AKADÉMIE SI ZMERALI SILY NA DANUBIUS GASTRO 2017

V dňoch 26. až 29. januára 2017 sa konala na Bratislavskej INCHEBE výstava Danubius GASTRO 2017.Výstava je každý rok spojená aj so súťažami pre juniorov a seniorov z oblasti gastronómie.


Tento rok sme sa zúčastnili súťaže  CARVING CUP SLOVAKIA,  ktoré vyhlásil Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Súťažiacich sme mali aj v  juniorskej celoslovenskej barmanskej súťaži MASTER CUP 77 2017, ktorú už tretím rokom vyhlásila Slovenská barmanská asociácia.

V súťaži  MASTER CUP 77 2017 sa  zúčastnili dvaja naši barmani  Marek Hejda a Evka Zabudská, obidvaja zo IV.HA triedy, ktorí získali bronzové medaily.

V súťaži CARVING CUP SLOVAKIA Hotelovú akadémiu vo Svidníku, v kategórii „B“ – začiatočníci, reprezentovali Patrik Zavoda z II.HA triedy, ktorý za svoju kompozíciu získal striebornú medailu, Frederik Ganaj a Rebeka Slivovičová sa umiestnili v bronzovom pásme.  Úlohou v tejto kategórií bolo vyrezať a naaranžovať minimálne 15 kvetov z dvoch druhov.

Všetci súťažiaci si svoje umiestnenie cenia a vážia, pretože aj takýmto spôsobom môžu prezentovať nielen školu, ale aj seba v rámci Slovenka. Táto súťaž pre žiakov bola dobrá skúsenosť, či už na rady odbornej poroty, alebo spoznanie nových ľudí. Každý úspech im dodáva motiváciu, chuť zdokonaľovať sa a ísť si ďalej za svojim cieľom.

Ing. Helena Čepanová