Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

Návštevy: 80

DIVADELNÉ PREDSTAVENIE „SOĽ NAD ZLATO“

                                                                   „Bez rozprávok by deti nesnívali, a preto dospelí chcú byť zase deti.“                                                                            Brigita Bergerová

     Dňa 21.11.2023 sme pre žiakov rusínskeho jazyka pripravili kultúrne dopoludnie, ktorého sa zúčastnilo 99 žiakov od prvého po deviaty ročník. Niektorí prvýkrát, ostatní druhýkrát navštívili Divadlo Alexandra Duchnoviča v Prešove.

Herci divadla si pre nás pripravili rozprávku s názvom Soľ nad zlato. Je nadčasová, a preto aktuálna v každom čase. Iba piati herci nás dokázali preniesť do čarovného sveta, kde dobro víťazí nad zlom. Počas šesťdesiat minútového predstavenia sa striedali chvíle veselé i smutné, plné obáv i nádeje. Veľkým potešením bolo pre nás to, že sme sa mohli sfotiť s princeznami, kráľom a pajácom Ostríkom. Preto my, kolektív učiteľov a žiakov, ďakujeme divadlu a hlavne našim priateľkám herečkám za úprimné zvítanie. Prajeme im veľa dobrých hier, veľa návštevníkov a radostí v srdiečkach. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.

     Z divadla viedli naše kroky mestom do nákupného centra Novum, aby sme sa mohli zasýtiť. Jedni jedlom a ďalší drobnosťami, hračkami, trendy kúskami do šatníka.

     Poďakovanie patrí aj pánom vodičom autobusov, ktorí nás bezpečne povozili, ale hlavne rodičom, ktorí umožnili svojim deťom kultúrne sa vyžiť a spoznávať tajomstvá divadla.

Mgr. Ingrid Lukáčová