Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

Návštevy: 70

     „ LÁSKAVÝM A DOBRÝM SRDCOM ZOHREJEM NOHY CHUDOBNÝCH “

     Heslo plné ochoty pomôcť sa nieslo našou školou celý október, pretože sme zorganizovali druhý ročník charitatívnej zbierky PONOŽKOVÝ OKTÓBER. Založilo ju OZ Podaj ďalej v Prešove podľa vzoru anglicky hovoriacej krajiny. Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi, ktorí často žijú na ulici a presúvajú sa pešo. Na vlastných nohách. V zime, v lete, v daždi, v teple, v snehu. Na vznik omrzlín pri teplote 0 stupňov stačí 30 minút. Zistilo sa, že charity zabezpečujú takýmto ľuďom oblečenie i obuv, ale taká drobnosť, akou sú ponožky, sa medzi darovanými položkami nájde len málokedy. Ponožky pritom chránia pred chladom, infekciami.

     Možnosť zapojiť sa dostali žiaci základnej i strednej školy. Objavovali sme v sebe chuť pomáhať a doniesť ponožky len nové, nepoužité. Podarilo sa nám vyzbierať 47 párov ponožiek pre ženy, deti a mužov. Tie sme odniesli do miestnej gréckokatolíckej diecéznej charity – Dom svätej Faustíny 29.11.2023. Malému, milému darčeku sa klientky potešili a zaželali nám požehnaný čas i prichádzajúce sviatky.

     Milí darcovia, v mene obdarovaných vám ďakujeme za vašu štedrosť, za láskavé srdce, ktorým pomáhate a učíte svoje deti milovať núdznych.

Mgr. Ingrid Lukáčová