Správy

Spojená škola, Centrálna 464,
089 01 Svidník SLOVENSKO

+421(54)788 20 40
.

Robert FULGUM

Učiteľ ti môže otvoriť dvere, ale vstúpiť do nich musíš ty sám...

Návštevy: 77

VEĽKONOČNÁ POHĽADNICA

„Neobraciam sa na blahoželania a pohľadnice pre múdrosť a radu, ale sú dobrým odrazom všeobecného smerovania kultúry.“ —  Susan Orlean


Minulý školský rok sme sa na hodinách slovenského jazyka učili písať korešpondenciu- list. Tento školský rok sme opakovali naučené vedomosti a overili si ich napísaním pohľadnice pred sviatkami Veľkej noci.

Žiaci 3.AZ si pohľadnicu doniesli na hodinu slovenského jazyka, vypísali adresu a prianie. Nevedeli sme sa dočkať cesty na poštu, aby sme oživili pocity prekvapenia i radosti. Po minuloročnej skúsenosti sme už vedeli, ako pošta vyzerá a čo musíme urobiť. Každý sa samostatne postavil k okienku na pošte, pozdravil sa, poprosil o službu pošty a zaplatil si za ňu. Naše pohľadnice putovali k starým rodičom, ku krstným rodičom, k ujom a tetám nielen po Slovensku, ale aj do Čiech a Anglicka. Zaujímavosťou bolo, že nás pozdravil sám pán riaditeľ pošty a prejavil veľkú radosť mladej generácii, nakoľko v súčasnosti slovenská pošta pociťuje veľký úpadok využívania služieb zákazníkmi.

Môžeme povedať, že sme touto aktivitou podrástli v osobnostnom rozvoji a potešili našich najdrahších.

Mgr. I. Lukáčová