MŇAM ALEBO LOKÁLNA DESIATA NA SPOJENEJ ŠKOLE
V rámci projektu Zelená škola, v ktorom sa tentokrát zameriavame na tému Potraviny, sme dňa 28. mája pripravili pre našich najmenších chutnú desiatu z lokálnych potravín v areáli našej školy. Lokálne potraviny sú zdravšie, lebo k nám necestujú z ďalekej vzdialenosti a nedozrievajú v umelých podmienkach. Vyrábajú sa na Slovensku alebo si ich vieme vypestovať sami doma.
Deti si pochutili na čerstvom chlebíku s tvarohovou a medovou nátierkou, ktorú sme pripravili z mliečnych produktov slovenskej firmy MILK-AGRO, chleba z lokálnej pekárne Šandal a medu od miestneho včelára. Samozrejme nechýbala ani svieža zeleninka ako pažítka, mladá cibuľka a reďkovka, ktoré už nejaký čas zdobia naše záhradky. Sezónne lokálne potraviny sú chutnejšie, zdravšie a v konečnom dôsledku podporujú miestnu ekonomiku. Už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé aktivity, ktoré máme v pláne realizovať ešte v mesiaci jún.